Over Transition Drivers 2019-04-25T19:49:43+02:00

Over Transition Drivers

Transition Drivers is het advies- en trainingsbureau gericht op persoonlijk leiderschap, ontwikkeling en inclusie.

Een transitie is een proces van fundamentele en onomkeerbare veranderingen in cultuur, (institutionele) structuur en werkwijze op systeemniveau. Transition drivers wil een bijdrage leveren aan de grote maatschappelijke vraagstukken waarbij wij als uitgangspunt hebben dat welke transitie dan ook alleen tot stand kan komen door persoonlijk leiderschap, visieontwikkeling en inclusie.  De onderliggende drivers hebben invloed op dit proces en de te maken keuzes.

Mijn naam is Sara Kuis. Getrouwd en moeder van een dochter met een eigenwijze snoet die precies weet wat ze wil. Voor haar en al die dames die ooit ook zo eigengereid waren, ben ik Transition Drivers gestart. Want de afgelopen jaren zie ik steeds meer energieke en ambitieuze vrouwen veranderen in onzekere, afgevlakte dames op zoek naar zingeving. Vrouwen die zichzelf verliezen en gehard of “bitchie” hun weg te zoeken. Vrouwen, die ergens op hun weg rechtsaf zijn geslagen waar ze linksaf hadden willen gaan maar wel op die doodlopende weg blijven rijden. Ze beklimmen de carrièreladder en komen er na verloop van tijd achter dat de ladder tegen de verkeerde muur staat. Jonge vrouwen die al met een burn-out thuis zitten voordat het leven goed en wel begonnen is. Moeders die worstelen met hun eigen behoeften en de verwachtingen die het gezinsleven met zich meebrengt. En vrolijke energieke dames die, zodra ze de menopauze invliegen, op een zijweg worden gezet en niet meer weten hoe ze hun rol in dit leven kunnen invullen.

Staat mijn ladder tegen het juiste muurtje?

Ook ik raakte door de jaren heen het spoor een beetje bijster. Ik ben ‘zoals ze’ zeggen een carrièrevrouw met een gezin en een druk sociaal leven. Ik werk al geruime tijd in de zakelijke dienstverlening. Ik heb de kans gekregen diverse management rollen te vervullen. En ondanks dat het een interessante tijd is geweest, knaagt bij mij al jaren het gevoel of ik wel op de juiste plek zit. Alleen, in plaats van dat ik mijn gevoel achterna ging, koos ik voor zekerheid. En ik zag mijzelf ook afvlakken. Ik werd onrustig en ging twijfelen aan zo ongeveer alles. Om van die frustraties en gevoelens af te komen zocht ik uitwegen. Ik ging nog maar weer een opleiding volgen en koos voor zelfverdoving door net iets teveel te eten en te drinken. Dat hield ik best een tijd vol. Maar uiteindelijk werd ik er niet een gelukkiger mens van.

Waarom doen we de dingen die we doen?

Mijn eigen inzichten kreeg ik na de cursus vrouwelijk leiderschap van Carla Clarissa. Ik bleek al tijden mijn keuzes uit angst en onzekerheid te maken. Ik wilde gezien en gehoord worden en toen dat niet gebeurde ging ik letterlijk fysiek groeien. Ik geloof dat ik  wéér bijna 15 kg was aangekomen. En ik was niet de enige die worstelde met de alomvattende vraag “wat wil ik nu echt?”

Samen met een aantal andere vrouwen ben ik in kaart gaan brengen wat de krachten zijn die onze keuzes beïnvloeden of ons tegen houden je eigen keuze te maken. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer vrouwen elkaar meer support bieden, we veel meer kunnen bereiken dan dat we voor mogelijk houden. Vandaar dat we al onze ervaring van succes en gemaakte keuzes hebben verwerkt in verhalen. De verhalen geven je een (soms hilarisch of pijnlijk) beeld van situaties waar we telkens tegenaan lopen. Situaties waar we niet blij van worden maar waar we op een of andere manier toch in blijven hangen. Deze verhalen zijn te lezen op deze site onder het kopje DRIVERS

Drivers zijn vrij vertaald de bestuurders van je keuzes. Het zijn de krachten die invloed hebben op wie, hoe en wat je zou kunnen zijn. Als je je eigen driver bent dan bezit je de kracht op jezelf te vertrouwen waardoor je authentiek bent, je eigen grenzen stelt en ze respecteert. In verbinding met jezelf en je omgeving, om van daaruit je eigen keuzes te kunnen maken.

Hoe word je je eigen driver?

Want wat als jij de driver niet bent, wie of wat maakt dan jouw keuzes? Als je jouw kracht uit handen hebt gegeven, kan je dan nog wel je eigen keuzes maken? Als jij niet de bestuurder van je eigen leven bent, dan word je de bijrijder op de route van een ander. En dat kan zomaar een richting zijn waar jij niet uit wilt. Ik was jarenlang niet de driver van mijn eigen keuzes. Mijn gezin, mijn familie, mijn werkgever, mijn directe omgeving en mijn eigen overtuigingen en angsten, al dan niet ingegeven door mijn opvoeding, zaten met enige regelmaat op mijn stoel. Het heeft me enige tijd gekost om weer achter mijn eigen stuur te zitten.

Hoe word je weer je eigen driver? De oplossing is niet eenduidig doordat de context waarin we leven voor een ieder weer anders is. Het vraagt zeker inzicht. Maar “inzicht” is dan wel de eerste stap richting het leven dat jij wilt leven, je moet wel door blijven lopen. En dat vraagt moed, kwetsbaarheid en verbondenheid met jezelf en je omgeving.

 En hoe zit dat bij jou? Zit jij zelf achter het stuur of laat je je rijden?

Wil je kennismaken met Transition Drivers?

Dat kan! Transition Drivers organiseert een aantal keer per jaar op diverse plekken in Nederland het Live Your Life Event waarin we met max 50 dames aan de slag gaan. We hebben een fantastische programma met cases, workshops, theater, krachtige oefeningen en storytelling voor jullie opgezet. Zie voor meer informatie de pagina van het Live your Life event

Dinsdag 22 mei 2019 zijn we te vinden op een centraal gelegen plek in Nederland, in de Kooi te Bunschoten

De programma’s van Transition Drivers richten zich op het verkrijgen van inzicht in je drivers zodat je je keuzes beter kunt begrijpen. Alleen inzicht is niet voldoende. Je gaat concreet aan de slag, leert te voelen en te luisteren naar je innerlijk kompas zodat je jouw leven in beweging kan zetten en het voor je gaat werken

Aanmelden

“All over the world, we are witnessing an unprecedented hunger for change in womens lives, and a groing recognition when woman bond together they can bring about far reaching changes”

Phumzile Mlambo-Ngaka, Executive Director of UN Women